Ileanda -PREMIERĂ – Concert impresionant de colinde (VIDEO-Galerie FOTO)

Ileanda -motiv popular

ileanda-concert-colinde-2016-2
ileanda-concert-colinde-2016-5

Ileanda -motiv popular

Ileanda -motiv popular

A fost posibil şi s-a întâmplat!

Premiera constă  în faptul că am reuşit ca sub acelaşi acoperiş, cu acelaşi scop, cu aceeaşi credinţă în Dumnezeu, cu acelaşi cuget si aceleaşi simţiri să unim toate confesiunile religioase din Ileanda!

De ceva timp în mitea unor inimoşi ilendeni a încloţit ideea şi dorinţa de a organiza un spectacol de colinde inedit, bazându-ne pe experienţa dobândită în organizarea altor evenimente precum lansări de carte, târg de carte, turnee de volei, pe aportul unor alte persoane care cu ocaziile menţionate anterior au prins drag de Ileanda si oamenii săi.

Îmbinând credinţa cu patriotismul în preajma Zilei Naţionale a României şi a românilor, în Postul Crăciunului, cele două momente importante din viata de creştin şi de român, s-au resuit în după masa zilei de 29 noiembrie 2016, în singura sală care oferea un spaţiu generos, civilizat şi mai ales încălzit din Ileanda, să trăim o adevărată seară de împăcare sufletească, într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, ascultând Grupurile de colindători ai Bisercii Penticostale, Ortodoxe si Greco Catolice din Ileanda însoţiţi de mai marii bisericilor enumerate.

Grupul de clindători ai Liceului Tehnologic “Ioachim Pop” au încantat sala plină cu aproximativ 400 de spectatori tineri şi vârstnici. Pe aceeaşi scenă au mai evoluat scriitori preecum Vasile Muste-Directorul Casei de Cultură Sighetu Marmaţiei, Ioan Mărginean -Directorul Clubului Rotary Dej, Traian Parva Săsărman, Marcel Both şi formaţia Tradiţional din Baia Mare cu solista Adela Both şi nu în ultimul rând cantautorii de muzică folk Florin Săsărman, Gheorghe Ani şi Alexandru Filip.
Pentru minunatele ore petrecute cu ajutorul sponsorilor carora le mulţumim, toţi copiii care au evoluat pe scenă au fost rasplătiţi cu cadourile de sub bradul împodobit , iar invitaţii au plecat acsaă fiecare cu câte un  drapel tricolor.

Dincolo de numele şi prenumele celor care au iniţiat această manifestare, de numele şi prenumele celor care au marşat pe această idee, de numele şi prenumele sponsorilor, care sunt importante şi fără de care nu se putea, cred că mai importantă este comuniunea care s-a realizat, mesajul transmis şi ieşirea din cotidianul obositor. Cu toate acestea se cuvine să le mulţumesc din suflet tuturor pentru tot. Sunt mândru că am în preajma mea astfel de OAMENI, sunt mândru că sunt primarul lor, sunt mândru că sunt român.

Urez din toată inima mea dragilor ilendeni LA MULŢI ANI ! Crăciun fericit cu tot ce îşi doresc!

Cornel LAR, primarul comunei Ileanda

Ileanda -motiv popular

Lasă un comentariu