Rus – Şcoala Gimnazială – Prof. Terezia ILIEŞ (VIDEO)

Rus-motiv popular

”În ziua de azi nu se mai face şcoală! Nu sunt în stare elevii să-şi ia bacalaoreatul, să scrie două coli despre o operă! Pentru ce mai merg la şcoală, pentru ce mai predau profesorii?”

Pentru cei care-şi mai aduc de aminte, d-na profesoară Ilieş ne preda limba română. Memorabil a rămas episodul în care un elev ”silitor” a scris o prostie pe lemnul unei bănci iar d-na profesoară a rămas supărată nu pentru cuvintele urâte cât pentru faptul că au fost scrise greşit!

Rus-motiv popular

12 comentarii la „Rus – Şcoala Gimnazială – Prof. Terezia ILIEŞ (VIDEO)”

 1. Marcela Andreica Ce minunat! Felicitari Mircea! M-am emotionat pana la lacrimi! Multumesc Mircea, pentru acest moment deosebit. Astept cu mare drag, sa vad si alte interviuri cu profesorii nostri!

  Răspunde
 2. Chircu Georgeta MInunat ,imi aduce aminte de D-na profesoara ca ea mi-a fost diriginta in anii 197o-1974,va salut si va espect d-na profesoara Ilies Terezia si Dumnezeu sa va dea multa sanatate ,va pupa Geta Muresan de la Buzas.

  Răspunde
 3. Chircu Georgeta Felicitari MIrcea pentru interviul lut d-nei profesoare ,mi-ai ads aminte de copilaria mea si de cum ne certa d-na profesoara mai ales pe Costica Coarda,

  Răspunde
 4. Marioara Dragan NU STIU DACA MAI TRAIESTE DAR APROAPE TOT CE STIU LA LB ROMANA SE DATOREAZA ACESTEI DISTINSE PROFESOARE DOMNISOARA ILIES,UN MODEL DE URMAT.VIATA M-A FACUT SA CALAUZESC SI EU PASII A CATORVA GENERATII DE COPII IN ALE LB ROMANE SI AM INCERCAT

  Răspunde
  • Doamna profesoară trăieşte, are o memorie de elefant până în cele mai mici detalii legate de şcoala din Rus şi poate fi întâlnită în localitatea de domiciliu, Lemniu. A rămas la fel, cu excepţia părului care acum este un pic mai alb!

   Răspunde
 5. SI EU SA-I URMEZ EXEMPLU.DE EMOTIE AM FACUT UN DEZACORD SI INCERCAND SA MA CORECTEZ S-A TRANSMIS.SPER SA MA IERTE .ORICUM CUVINTELE SUNT PREA PUTINE CA SA-MI EXPRIM RECUNOSTINTA MEA PENTRU STADANIA DE A FACE DIN NOI OAMENI ADEVARATI,PROFESOARA DE LIMBA ROMANA-TEREZIA ILIES-UN PROFESOR DEOSEBIT=

  Răspunde
 6. Petronela Hotea Marcela,îți multumesc din suflet pt acest video.Am avut ocazia fericita de a o revedea si auzi pe mult îndrăgita mea diriginta si profesoara de lb.romana.
  Ma întrebam adesea ce o fi făcând ,dacă mai trăiește …Prin sarguinta si marea dragoste de carte ne-a insuflat si noua sa iubim lectura sa ne placa sa compunem si mai ales sa scriem corect fără greșeli de ortografie si punctuație.
  Ne-a insuflat dragostea si respectul de tara si de jertfele ostasilor noștri (organiza totdeauna montaje la monumentul eroilor).
  Dacă o intalnit dragii mei sa-i sărutati mana si sa va plecați ca in fata unei icoane sfinte căci merita respectul si piosenia noastră !!!
  Sa ne trăiti mulți si sanatosi ani Doamna Noastră !!!

  Răspunde
 7. Monica Pop Intr-adevar a fost o profesoara foarte buna de lb.romana.Am invatat foarte multe lucruri frumoase de la dansa .

  Răspunde
 8. Am urmarit acest material, cu deosebita emotie! Mi-am adus aminte cu mare drag de perioada in care Doamna Ilies Terezia, imi era Profesor si m-am emotionat pana la lacrimi! Am scris ,,doamna” si ,,profesor” cu majuscule ( desi acestea sunt substantive comune ) pentru ca nu gasesc in acest moment o modalitate mai potrivita de a-mi exprima respectul fata de ea si mandria de a-i fi fost eleva! A fost un profesor cum rar mai gasesti in zilele noastre. Si…desi facea naveta, nu imi aduc aminte sa fi intarziat vreodata sau sa fi venit obosita.
  Sarut mainile doamna Ilies Terezia, pentru tot ceea ce m-ati invatat! Va multumesc din suflet, pt ceea ce sunt azi! Va doresc din suflet multa sanatate!

  Răspunde
 9. Ii multumim din suflet lui Mircea pentru interviul acordat d-nei Ilies .Ne-a patruns pana la lacrimi ,deoarece a fost un cadru didactic de mare valoare pentru Scoala din Rus.A invatat elevii cu mult profenialism,punea atata suflet in tot ceea ce ne preda.Ii multumim din suflet pentru toata stradania dansei si ii dorim din suflet multa,multa sanatate.

  Răspunde

Lasă un comentariu