Letca – Şcoala Gimnazială Nr.1 – Vizită inedită

Letca motiv popular

Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la
Letca, Lemniu şi Cozla

• Peste 120 de copii din cele trei localităţi din judeţul Sălaj au învăţat lucruri folositoare despre gaz şi electricitate;

Elevii de la Şcoala Gimnazială, Nr.1 din Letca şi Şcolile Primare din Lemniu şi Cozla au fost astăzi gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

„Am avut deosebita onoare de a participa la acest parteneriat atât de constructiv dintre şcoala noastră şi cele două instituţii, primordiale pentru societatea în care trăim. Ne bucurăm de faptul că se realizează astfel de lecţii care vin în folosul comunităţii”, afirmă Lazar Roxana Andreea, Directorul Şcolii Gimnaziale din Letca.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Letca motiv popular

Lasă un comentariu